Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Aplec de Cardona (Cardona)

Aplec de Cardona, 18 de setembre (Cardona)

Descripció: Els orígens de l’Aplec de Cardona el trobem en un grup de joves militants de Maulets i de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) que vam decidir organitzar el Correllengua a Cardona a l’any 1997. En coincidir amb dates properes al 18 de setembre decidírem fer un pas endavant i crear un aplec per commemorar la capitulació de Cardona en la Guerra de Successió (1711-1714). Així doncs, en la primera edició, l’objectiu de l’Aplec era senzillament la defensa de la llengua catalana a través del Correllengua.

Al llarg de les sis primeres edicions es va anar consolidant i multiplicant el nombre d’entitats organitzadores. El 2004 es va crear l’Associació Cultural 18 de Setembre amb l'objectiu d'organitzar l’Aplec i donar-lo a conèixer. L’Aplec de Cardona té com a objectius principals commemorar, recordar i divulgar els fets històrics succeïts a Cardona durant la Guerra de Successió

Actualment, a més de la defensa de la llengua, l’objectiu de l’Aplec és esdevenir una diada de la cultura popular catalana amb la participació de diverses entitats de Cardona: El Traspunt, Geganters i grallers de Cardona, l’Agrupament Escola Hug Folch, Musicant, Banda de Cardona, Centre Excursionista “Camalics”, Trabucaires de Sant Ramon, Bruixes de Cardona, Miquelets de Catalunya.

Actes a destacar: Recreació històrica, xerrades, arrossada popular, aplec infantil, caminada, entrepanada popular, concert, ofrena floral.

Data de celebració: Quatre dies al voltant del 18 de setembre

Web: http://www.18desetembre.cat/ca/18desetembre/l-aplec-de-cardona

Organitzadors: Associació Cultural 18 de setembre

Municipi: Cardona

Comarca: El Bages

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya