Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Caramelles (Vilanova de Bellpuig)

Caramelles (Vilanova de Bellpuig)

Actes a destacar

A finals de la dècada de 1920 ja es feien caramelles al poble i, malgrat haurien deixat de fer-se durant un temps, al llarg dels anys van anar experimentant diverses revingudes que no aconseguirien arrelar fins l’any 1977, començant de forma modesta amb grups més petits, fins als nostres dies amb sis grups de dansaires de totes les franges d’edat. La singularitat de les caramelles de Vilanova de Bellpuig és la combinació de cants i danses.

Les danses s’inicien a dos quarts de dotze del migdia a la plaça de l’Església per després recórrer els carrers i places de la vila a base de balls diversos, on no faltaran el ball del Rolleto, la Muntanyeta, les Rentadores, La Frandola, el Rogle, la Cançó d’Amor i de Guerra i el ball de les Gitanes, cadascun d’ells amb els seus particulars vestuaris i les seves històries de rerefons. Tampoc no faltarà la somera carregada del carro florit que passejarà els més petits, en una jornada rodona que s’acabarà d’adobar amb la rifa d’una Mona de Pasqua.

https://www.territoris.cat/articulo/pla-d39-urgell/caramelles-tota-expressio-caracter-unic-vilanova-bellpuig/20190418125359056325.html

Data: Diumenge de Pasqua de Resurrecció

Organitzadors: Agrupació sardanista

Municipi: Vilanova de Bellpuig

Comarca: PLA D'URGELL

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya