Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Carnaval de Solsona (Solsona)

Carnaval de Solsona (Solsona)

Actes a destacar

Ballets dels gegants, cada u amb la seva música. Passacarrers dels gegants seguint el ritme del "Bufi", cançó popular del Carnaval de Solsona composada pe Joan Roure. Ballets de cada gegant - del mateix compositor -, ball de contradances - paròdia dels antics balls de saló -, penjada i bramada del ruc al campanar de Solsona , matarruc d'honor, ball de dijous gras, música sorda i ball mut, baixada de boits, arribada de S.M. Carnestoltes, concurs de disfresses, enramades dels carrers i mercat de Carnaval, ball de l'escaldat, carnaval infantil, i figues, coca i vi blanc.

Elements d'interès

Es recupera l'any 1971 i compta amb un ampli suport popular. Compta amb diferents elements folklòrics, principalment gegants, que són una paròdia dels gegants de festa major així com altres elements. Tots varen ser construïts pel mestre de gegants, Manel Casserras Boix, entre 1978 i finals de la dècada dels 90. Els 4 gegants vells, la Família boja (formada pel Gegant Boig, Geganta Boja, Geganteta i el Mocós), Els Nans, La Vaca, L'Olímpic, L'Oriol, el Comte de l'Assaltu, La Draca, el Tòfol-Nano, el Xut.

 

La música, a destacar "El Bufi", fou composada pel mestre Joan Roure i des de sempre és interpretada en passacarrers per l'Orquestra Patifanjas.

Organitzadors: Associació de Festes del Carnaval de Solsona

Web: http://www.carnavaldesolsona.com

Nom del nucli: Solsona

Municipi: Solsona

Comarca: SOLSONÈS

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya