Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya

Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya

El Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya: un projecte amb història, un projecte de futur

El decret 389/2006, de 17 d’octubre, va ordenar la creació del Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya per a inscriure-hi les festes, manifestacions i celebracions comunitàries, així com els elements festius amb vigència arreu de Catalunya, amb l’objectiu de preservar, difondre i protegir el nostre patrimoni festiu.

Amb tot, van caldre gairebé dos anys per desplegar el Catàleg i les primeres declaracions no es van produir fins el 2008. De manera singular, s’han catalogat genèricament elements festius amb difusió supracomarcal com són la sardana, la jota i els trabucaires a Catalunya.

És important mencionar que la catalogació i el reconeixement d’aquest conjunt de festes ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’ajuntaments i entitats.

Declinant l’encasellament en categories, el Catàleg vol arribar a constituir una eina de difusió de la riquesa del nostre patrimoni festiu. Ara per ara, les mesures adoptades per al suport a les festes catalogades passen per la convocatòria de subvencions, i la publicació d’aquesta pàgina web amb l’objectiu de difondre les nostres festes, o la posada a disposició de tothom el material documental recopilat de cadascuna de les festes catalogades, consultable en el Centre de Documentació de la DGCPAAC.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya