Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Els Tres Tombs de Barcelona (Barcelona) , Sant Antoni Abat

Els Tres Tombs de Barcelona (Barcelona) , Sant Antoni Abat

Actes a destacar

Passejada de carros i carruatges, benedicció dels animals, rebuda dels carros i carruatges per part de l'Ajuntament de Barcelona.

Elements d'interès

Se celebra al voltant del Portal de Sant Antoni Abat, un espai que uns anys més tard va donar pas a un nou barri: el de Sant Antoni. La cavalcada, de bon matí, concentra genets i carruatges amb els seus cavalls en un punt convingut de Montjuïc. Des d’aquí s’inicia una desfilada tècnica fins a l’avinguda de Mistral. A dos quarts d’onze del matí i després de la cerimònia d’entrega d’estendards i penons comença la cavalcada dels Tres Tombs pròpiament, que recorre diversos carrers, passant sempre, però, per la ronda de Sant Pau on, davant de l’Escola Pia de Sant Antoni, es procedeix a la benedicció d’animals. La cavalcada finalitza a la plaça de Sant Jaume amb la rebuda del seguici per les autoritats municipals electes. A la cavalcada hi desfilen disset genets vestits de gala i amb barret de copa alta. Tres d’aquests, el portant i els cordoners de l’estendard de sant Antoni Abat, encapçalen la comitiva, i un altre genet porta el penó de santa Eulàlia. Aquests disset genets són precedits pels llancers i la banda de música de la secció muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els segueixen un carruatge amb la imatge de sant Antoni i altres carruatges de les diferents entitats i administracions organitzadores. La resta de participació de genets i carruatges en els Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona és oberta a totes les entitats i tota la ciutadania de Barcelona. Els Tres Tombs barcelonins també conviden carros i cavalleries d’altres poblacions

catalanes. És tradició que els participants llancin caramels al públic que contempla la desfilada. Altres elements festius de la Diada: Panets de Sant Antoni, Tortell de Sant Antoni, guarniments que aquest dia llueixen els animals que participen dels Tres Tombs, Passants o Beneïdes.

Organitzadors: Federació Tres Tombs Sant Antoni de Barcelona (Germandat de Sant Antoni Abat, l’Arca de Noè -Taller de Cultura-; AVV Barri de Sant Antoni i Sant Antoni Comerç); Federació Catalana dels Tres Tombs.

Web: http://www.trestombsbarcelona.es/

Municipi: Barcelona

Comarca: BARCELONÈS

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya