Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festa Major de Riba-roja d'Ebre (Riba-roja d'Ebre)

Festa Major de Riba-roja d'Ebre (Riba-roja d'Ebre)

Actes a destacar

La festa del riu. Sols alguns dels pobles de la Ribera d'Ebre que toquen al riu han sabut conservar un ric patrimoni lúdic lligat a l'Ebre. Entre aquests trobem Riba-roja d'Ebre que, en el marc de la Festa Major d'agost, organitza anualment la Festa del riu.

Les activitats s'inicien a partir de les 17:00. Es comença amb proves de natació, creuant l'embassament d'un costat a l'altre, i les carreres de piragües.

Les proves més divertides i esperades són el pal ensabonat, que sobresurt uns tres metres de l'embarcador i al final del qual hi pengen unes petites cintes de colors. El pal està ben engrassat i aleshores els participants van intentant creuar-lo per aconseguir una de les cintes amb premi, tanmateix les caigudes, sobretot a l'inici, són constants.

Les altres proves esperades i molt participatives són la soltada de melons i síndries i el repoblament d'ànecs al riu. No cal dir que qui aconsegueixi agafar alguna d'aquestes fruites o l'ànec se'l queda, tot i que en els darrers anys s'invita a qui agafa un ànec a que el doni a l'organització i se li canvia per embotits o similars. Cal afegir que les proves estan animades per una agrupació musical que va interpretant peces mentre dura la tarda de jocs.

Elements d'interès

Actes religiosos, curses pedestres, festa del riu, ball, teatre, concerts, correfoc.

Organitzadors: Comissió de festes de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre

Web: http://riba-roja.cat/municipi/calendari-festiu/

Data celebració: 24 d' agost (Darrera setmana d'agost. El primer dia de la festa és el 24 d'agost, Sant Bertomeu, i el darrer el 28, Sant Agustí)

Municipi: Riba-roja d'Ebre

Comarca: RIBERA D'EBRE

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya