Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festa de Sant Antoni Abat (Sant Feliu de Codines), Festa Major d'Hivern

Festa de Sant Antoni Abat (Sant Feliu de Codines), Festa Major d'Hivern

Actes a destacar

La jornada comença de matinada a la plaça amb les torrades amb all i arengades, tot amanit amb vi. A les 11 del matí les autoritats es dirigeixen cap a l’església, on s’hi celebra una missa solemne i, posteriorment, es realitza la benedicció dels animals, carruatges i cavalleries a la plaça del poble.

La cavalcada dels Tres Tombs transcorre en forma de cercavila fins a les cases dels dos administradors de la festa, els quals conviden a tothom a coca, figues i vi bo. Els carruatges competeixen entre ells per veure quin és el més ben engalanat i el més original.

Els actes matinals acaben amb la tradicional Dansa de Sant Antoni. A la tarda s’organitza un concurs infantil de dibuix. La festa Major d’hivern s’acaba amb un ball de gala, al Centre Cívic “La Fonteta”.

Elements d'interès

La Festa de Sant Antoni és la Festa Major d’Hivern. Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l’home, i també dels pagesos i traginers. Existeix documentació que data la celebració de la festa des de 1728.

Es realitza la Dansa de Sant Antoni Abat. La música d’aquest ball ha estat arranjada pel mestre santfeliuenc, Isidre Corderas. L'autor ha harmonitzat i instrumentat per a cobla la Dansa de Sant Antoni, un conjunt de 4 balls que és interpretat cada any per la diada de Sant Antoni Abat.

Organitzadors: Gremi de Sant Antoni amb la col·laboració de l'Ajuntament

Web: http://www.santfeliudecodines.cat/adreces-i-telefons/fires-i-festes/festa-de-sant-antoni-abat-17-de-gener

Data celebració: 17 de gener (Sant Antoni Abat)

Municipi: Sant Feliu de Codines

Comarca: VALLÈS ORIENTAL

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya