Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festa de Sant Antoni Abat (Sant Vicenç de Castellet). Festa de Carreters i Cansaladers. Tres Tombs

Festa de Sant Antoni Abat (Sant Vicenç de Castellet). Festa de Carreters i Cansaladers. Tres Tombs

Descripció: L'entitat organitzadora celebra l'acte religiós de la festa el dissabte següent al 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, juntament amb els socis de l'entitat. Els actes cívics i culturals es celebren el segon diumenge de març, quan de bon matí es celebra la despertada amb coets i bandes de música, mentre es va fent el tradicional esmorzar pels participants a la zona de l'estació de tren, simultàniament, al monument del cavall es reparteix coca i mistela. Després de la missa es comença la cercavila amb tots els carruatges, cavalls, bandes de música i participants, que després de rebre la benedicció del mossèn, comencen la tradicional passada pel centre del poble. Al voltant de la plaça Clavé es fan els Tres Tombs. A la tarda continua la festa amb el tradicional Ball de Sant Antoni.

La primera celebració documentada és del 17 de gener de 1914, es guarda un programa d'acte d'aquest any. A partir de llavors es va començar a celebrar la festa amb regularitat. El 1924 es va crear el Gremi de Carreters de Sant Vicenç de Castellet. El 1960 l'entitat incorpora els Tocinaires. El 2014 el gremi va celebrar els 100 anys de la festa i els 90 de la seva creació.

Actes destacats: Tres Tombs. Benedicció dels animals. Ball de Sant Antoni.

Organitzadors: L'Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet. L'entitat és coneguda popularment com a Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet.

Web: http://www.svc.cat/svcastellet/ca/municipi/informacio-municipi/actes-i-festes.html

Data celebració: Segon diumenge de març

Municipi: Sant Vicenç de Castellet

Comarca: BAGES

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya