Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festa del Most (Granada, la) , Festa major petita

Festa del Most (Granada, la) , Festa major petita

Actes a destacar

Concerts, missa solemne, pedalada popular, bitlles catalanes, correfoc, sardinada popular, plantada de gegants, cercavila, xocolatada, pujada del ruc petit i pujada del ruc.

Elements d'interès

El diables celebren la seva festa gran, amb la pujada del ruc al campanar. El ruc de la Granada va ser construït en recordança d’una llegenda que envolta el campanar del poble: Vet-ho aquí que una vegada hi havia un ruc que no menjava i cada dia perdia més. Tot passejant-lo per la carrerada i dia rere dia, passar per darrere l’església l’animal mirava frisós un lletsó que havia nascut dalt del campanar. Els veïns li aconsellaren fer-li menjar aquella herba de la qual n’estava tan engelosit. I ja els teniu tots muntant bastides, taulons i corrioles per pujar l’animal dalt el campanar. Lligat pel coll l’empenyeren amunt mentre els més saberuts que s’ho miraven anaven dient "Mireu com riu de content que està abans de prendre la medecina". No s’adonaven que l’estaven escanyant i, per sort o per desgràcia, abans que arribés a dalt es trencaren les cordes i tota la bastida se’n va anar a n'orris. No en quedà notícia si el ruc va morir o no, però el clot que feren va ser anomenat la Bassa Pedrera, lloc on es troba la plaça de Sant Joan, darrera l’església.

Organitzadors: Ajuntament de La Granada; Diables, Ball del Ruc, Ampa de l'escola Jacint Verdaguer, Bici Club Alt Penedès, Gegants de la Granada…

Web: http://www.lagranada.com/web/events/festa-del-most/

Data celebració: Segon cap de setmana d'octubre

Municipi: Granada, la

Comarca: ALT PENEDÈS

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya