Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festa del Vi de Gandesa (Gandesa)

Festa del Vi de Gandesa (Gandesa)

Elements d'interès

La Festa del Vi va iniciar-se com una celebració entre una colla d’amics per la finalització de la verema i ha passat a convertir-se en l’aparador dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta.

Al voltant de la Cooperativa de Gandesa s’instal·len els estands de diferents cooperatives de la comarca i cellers particulars on es poden degustar els diferents vins que elaboren. El dissabte la cooperativa obsequia amb un aperitiu a tots els assistents.

Durant la mateixa fira s’organitzen diferents actes relacionats amb el món del vi, com ara diferents conferències per tractar les problemàtiques agràries i cursos de tast de vins.

Un dels actes que no falten durant la Festa del Vi és el concert de música amb una orquestra simfònica, així com altres manifestacions de caire més folklòric com ara les trobades de gegants.

El dissabte la festa acaba amb el ball popular.

El dia següent, arriba l’acte més esperat, el dinar popular amb la tradicional "clotxa" dinar típic dels veremadors, que es fa amb un cantó de pa buidat i ple de tomàquet i alls escalivats i una arengada.

Organitzadors: Ajuntament, Unió Gandesana i Celler Cooperatiu Gandesà

Web: http://www.festadelvi.cat

Data celebració: 1 de novembre (Primer cap de setmana de novembre)

Municipi: Gandesa

Comarca: TERRA ALTA

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya