Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5

Els gegants

La primera referència que es té d'un gegant a Tarragona es remunta al 1425. Des del 1514 fins al 1804 van estar a càrrec del Gremi de Sant Josep dels fusters i al segle XIX van passar a mans de l’Ajuntament. Actualment el Seguici Popular compta amb la desfilada de tres parelles de gegants acompanyades musicalment de gralles i timbals:

Gegantons Negritos. Plaça de la Font. 23/09/09. Autora: Montserrat Riera Farrés.

Els gegants Negritos, obra de l’escultor Bernat Verderol, són una parella formada pel "Negrito", un gegant de mig cos que llueix un vestit blanc i porta un rotllo de paper a la mà dreta com a símbol de la inscripció al registre civil o el dret de ciutadania, i la "Negrita", que llueix un vestit de ratlles vermelles i blanques amb el lloro característic també a la mà dreta.

Gegants de la ciutat. Plaça de la Font. 23/9/09. Autora: Montserrat Riera Farrés.

Els gegants Moros, també obra de Bernat Verderol, llueixen vestits tots coberts de brodats i passamaneria, ell blau i ella verdós. El gegant porta l’escut de la ciutat a la mà dreta i ella un ram de flors a l’esquerra.

Gegants Vells. Pla de la Seu. 23/9/09. Autora: Montserrat Riera Farrés.

Els gegants Vells, obra d'Antoni Verdaguer, daten de 1825 i són les peces més antigues que surten al Seguici Popular. Cisellats en cartró-pedra, ell porta una porra a la mà dreta, senyal d'antiguitat i ella un ram de flors a la mateixa mà.

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya