Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festes i elements festius catalogats o declarats / Nadal, Cap d'any i Reis / Fira de la Candelera de Molins de Rei

Fira de la Candelera de Molins de Rei

La fira fou instituïda per la reina Isabel II l’any 1852 arrel de la petició formulada per un grup de propietaris i pel propi ajuntament de Molins de Rei. Així, més d’un segle i mig d’història figuren darrera aquest certamen multisectorial que va començar com una mostra eminentment agrícola, que presentava com a activitat principal la vinya, i que actualment ha acabat esdevenint una celebració popular que va molt més enllà de la simple activitat econòmica que l’originà; una celebració que ofereix una variada mostra agrícola, comercial, industrial, lúdica, social i cultural.

La fira, una de les més arrelades de Catalunya, té lloc cada primer dissabte i diumenge del mes de febrer i ja des dels seus inicis va veure com el procés d’industrialització que vivia el país feia que el tèxtil anés prenent importància i compartint protagonisme amb l’activitat agrícola i ramadera. L’any 1951 es va celebrar la Primera Exposició Industrial, Comercial i Agrícola i amb el pas del temps la celebració s’ha anat adaptant als canvis socials, industrials i tecnològics fins esdevenir un certamen modern que conserva l’essència que l’originà.

Dins els actes merament econòmics i firals cal destacar les mostres de planters, jardineria i maquinària agrícola, sectors que la fira manté des dels seus orígens i als quals s’hi ha anat afegint l’automoció i la indústria. Al costat d’aquests sectors hom pot trobar-hi productes artesanals, brocanters, objectes de col•leccionisme i diverses fires dins el certamen general com poden ser la de vins i caves, la d’alimentació, l’ecològica, la de les arts i la mostra de bestiar. A la fira també hi conflueixen tot de manifestacions socials, lúdiques i culturals: concerts, exposicions, concursos, espectacles, presentacions..., tot plegat completat amb l’esmorzar dels traginers, la botifarrada popular, les ballades dels gegants, els castellers i la sortida del Camell, un espècimen únic dins el bestiari festiu català, 50.000 m2 de superfície, més de 700 expositors i uns 500.000 visitants són algunes xifres de la celebració.

http://www.molinsderei.cat/lacandelera

Galeria d'imatges de la Fira de la Candelera de Molins de Rei

La tradicional Fira del Planter

La Fira del Planter als anys 40

La Mostra de Bestiar

Fira del Planter, jardineria

El Camell de Molins de Rei

Fira de bestiar als anys 40

Cercavila dels gegants

Fira d'Alimentació

Pregó inaugural

Els Matossers

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya