Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Fira de Sant Isidre (Cardedeu)

Fira de Sant Isidre (Cardedeu)

Actes a destacar

Mostra gastronòmica, concurs mundial de menjadors de borregos, mostra i concurs de bestiar, parades comercials.

Elements d'interès

La fira per antonomàsia de Cardedeu, multisectorial assentada en la mostra i concurs de bestiar. Aquest certamen majúscul a la demarcació, acull més de 20 mil visitants any rere any, des de 1984, que fidelitzen la diversitat i pluralitat d'expositors. Entre els sectors representats hi ha: ramaderia, industria, comerç, turisme, restauració, automoció i entitats.

La fira no seria el que és si, a part del bestiar i les parades comercials, no comptés amb una cartellera consolidada i tradicional d'activitats i espectacles d'animació, entre els quals destaquen el singular concurs mundial de menjadors de borregos, la gimcana de cotxes o la burricada (cursa amb burro). Alguns dels actes que tampoc falten mai són la mostra gastronòmica, els espectacles eqüestres o la desfilada de moda, i l'assortit programa d'actes de la cultura local i nacional, com les sardanes o els geganters, o les activitats esportives per als més menuts.

Els borregos: Els borregos de Cardedeu són una especialitat dolça arrelada a aquesta localitat, documentada l'any 1770 a la vila, tot i que també se n'elaboraven en altres indrets de les comarques barcelonines. Des d'un principi, eren unes pastes que es feien a les fleques. En la recepta dels borregos hi intervenen: farina, sucre, mantega, llevat, oli, sal, ous i matafaluga (o aiguardent). Un cop treballada la pasta, es fan unes barres primes i llargues i es col·loquen en una llauna untada d'oli, es tapen amb un drap i es deixen reposar en un lloc calent fins que hagin duplicat la grandària. Aleshores se'ls passa un pinzellet xopat d'aigua i oli, i es fiquen al forn fins que queden daurats. Quan són freds es tallen a trossos d'uns dos centimetres de gruix i es tornen a ficar al forn fins que siguin rossos i durs. En ser durs, se solen menjar sucats amb llet o vi dolç per postres, per berenar o per esmorzar.

Organitzadors: Comissió Fira de Sant Isidre i Ajuntament de Cardedeu

Web: http://www.cardedeu.cat/public/ambits/dinamitzacio-economica/fira-de-sant-isidre---ficard/

Data celebració: Segon cap de setmana de maig

Municipi: Cardedeu

Comarca: VALLÈS ORIENTAL

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya