Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Pessebre Vivent (Tivissa)

Pessebre Vivent (Tivissa)

Elements d'interès

El Pessebre Vivent de Tivissa es caracteritza per mantenir els quadres tradicionals dels “Els Pastorets” de Folch i Torres tot incorporant novetats tècniquescom muntatges audiovisuals i coreografies musicals.

Tota la posada en escena es realitza a la Casa de les Monges (seu del Grup Esforç), antic convent. El recorregut comença a l’entrada de la Casa, allí coneixerem als dos personatges que ens acompanyaran tota la tarda, en Lluquet i en Rovelló. És el primer quadre, amb textos de Folch i Torres. D’aquí passem a una exposició de diorames, fets artesanalment amb materials reutilitzats. Després passem a visitar la tenda que han muntat ses Majestats, els Reis d’Orient per omplir-nos de rialles i caramels. Pujarem les escales, i passarem pel magnífic Palau del Rei Herodes, amb el seu pati, soldats i ballarines. Després la protagonista és Maria, tant en el quadre de l’Anunciació de l’Àngel a Maria, com també en la Visitació, de Maria a la seva cosina Isabel.

De la mà d’en Lluquet i en Rovelló (personatges de “Els Pastorets” de Folch i Torres), arribarem a les profundes calderes de d’Infern, on veurem els dimonis ballant amb les flames, capitanejats per Satanàs. Tornarem després a retrobar-nos amb el petit Jesús, la típica escena de Sant Josep i la Mare de Déu amb el ruquet. I per últim, la millor sorpresa, a l’última sala veurem l’Anunciació als pastors i com aquests arriben finalment a la Cova de Betlem, on poden adorar al Bon Jesús.

Organitzadors: Esplai Esforç 609 56 77 97

Web: http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-4399-cat-pessebre_vivent_de_tivissa.htm

Data celebració: 25 de desembre (Normalment s'inicia el dia de Nadal i dura fins a l'1 de gener.)

Municipi: Tivissa

Comarca: RIBERA D'EBRE

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya