Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa - Diumenge de Pasqua (Granja d'Escarp, la)

Setmana Santa - Diumenge de Pasqua (Granja d'Escarp, la)

Actes a destacar

És tradició al poble durant el matí de diumenge de Pasqua que els Fillols vagin a casa dels seus Padrins a recollir el Cocambou o La Mona. Al poble fins fa uns trenta anys es regalava una coca dolça o pa de pessic adornat amb dolços i ous pintats, es posaven tants ous com anys tenia l’infant i normalment aquest regal es feia fins que el nen feia la primera comunió. Ara els ous són de xocolata i han passat a ser figures de tota classe i les coques dolces són pastissos tipus Sara afruitats, amb ametlles i de totes les varietats. Els dos forns de pa que existeixen al poble encara venen durant tota la Setmana Santa els antics Cocambous, els segueixen fent per encàrrec amb els ous que es demanen o en forma de coca llarga amb dos ous.

Elements d'interès

Diumenge de Rams: 11h. Processó del Ram pel poble. 12h. Celebració de la Missa.

Dijous Sant (commemoració de l’últim Sopar): 18.30h Celebració litúrgica. Preparació de l’altar de les filles de Maria. 22h. Hora Santa a l’església

Divendres Sant (es recorda la Crucifixió): 9h Processó a la Serra del Calvari. 18.30h Celebració de la litúrgia. 22h Processó del Silenci.

Dissabte Sant o de Glòria (Vetlla Pasqual): 24h. Missa del Ciri Pasqual. Preparació del foc nou i repic de campanes.

Diumenge de Pasqua (o de Resurrecció): 12h. Celebració litúrgica. Entrega del Cocambou o pastís de Mona dels padrins als fillols.

Dilluns de Pasqua: Dia de la Mona.

Organitzadors: Parròquia del poble

Web: http://granjaescarp.ddl.net/

Municipi: Granja d'Escarp, la

Comarca: SEGRIÀ

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya