Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Lleida) , Dijous Sant

Setmana Santa (Lleida) , Dijous Sant

Actes a destacar

Les processons, constitueixen uns dels actes més populars i concorreguts de la setmana santa Lleidatana, que comença amb el Pregó el diumenge abans de Rams, que inclou el pregó pròpiament dit i la representació de la Moixiganga per part de l’Esbart Dansaire Sícoris; la Processó dels Dolors el Diumenge de Rams, organitzada per la Congregació dels Dolors; la Processó del Silenci, el Dijous Sant, més recent, organitzada per la Confraria del Crist de l'Agonia; i la Processó del Divendres Sant, que organitza la Congregació de la Sang, a banda de les diferents celebracions litúrgiques celebrades a les parròquies i algunes representacions de passions durant aquests dies i processons que agafen força com la Processó de les Palmes al Barri de Pardinyes amb el pas de la Somereta.

Elements d'interès

Dijous sant Lleida es celebra la Processó del Silenci. Aquesta processó, organitzada per la confraria del Crist de l'Agonia i la Mare de Déu del Rocío de la Casa d'Andalusia de Lleida, inicia el seu pas a les dotze de la nit des de la església de Sant Martí Vell, al carrer Sant Martí. Vestits de color grana, amb capa, caputxa i guants blancs, els portants portaran la túnica negra per desenvolupar els passos del Crist de l'Agonia i de la Pietat.

Itinerari pels carrers de: Jaume I, de Sant Martí, dels Gramàtics, dels Cavallers fins l’Oratori dels Dolors, les places de Josep Solans i de l’Ereta, el carrers de Tallada, de Múrcia i de Jaume I.

En acabar es du a terme la Rompida del silencio, a càrrec de l'Agrupación de Tambor y Bombos de la Cofradía de la Casa de Aragón.

Organitzadors: La Setmana Santa l'organitzen el Bisbat i les diferents confraries i congregacions. La Processó del Silenci l'organitza la Confraria del Crist de l'Agonia

Web: http://www.paeria.cat/setmanasanta

Municipi: Lleida

Comarca: SEGRIÀ

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya