Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Lleida) , Divendres Sant

Setmana Santa (Lleida) , Divendres Sant

Actes a destacar

Les processons, constitueixen uns dels actes més populars i concorreguts de la setmana santa Lleidatana, que comença amb el Pregó el diumenge abans de Rams, que inclou el pregó pròpiament dit i la representació de la Moixiganga per part de l’Esbart Dansaire Sícoris; la Processó dels Dolors el Diumenge de Rams, organitzada per la Congregació dels Dolors; la Processó del Silenci, el Dijous Sant, més recent, organitzada per la Confraria del Crist de l'Agonia; i la Processó del Divendres Sant, que organitza la Congregació de la Sang, a banda de les diferents celebracions litúrgiques celebrades a les parròquies i algunes representacions de passions durant aquests dies i processons que agafen força com la Processó de les Palmes al Barri de Pardinyes amb el pas de la Somereta.

Elements d'interès

La nit del Divendres Sant surt, des de la església de la Sang, la processó solemne i penitencial del Sant Enterrament, organitzada per la Congregació de la Sang. La processó, encapçalada pels Armats de la Sang, treu al carrer diversos passos en una impressionant representació plàstica de la Passió i Mort de Crist, així com el magnífic i artístic tabernacle de la Mare de Déu de la Soledat, precedida pel Crist Jacent.

La processó l’encapçala l'esquadra romana dels Armats de la Sang, que obre camí als passos que hi participen. El primer és el pas de l'Oració Horta, de la confraria dels Pagesos, després, el pas de la Flagel•lació, de la confraria de la Mercè Pares Mercedaris, seguint-los, el pas de l'Ecce Homo, de la confraria del Centre Gallec, tot seguit, el pas del Cirineu, de la confraria d'Els Franciscans, després, el pas del Natzarè, de la confraria del Natzarè de la Mariola, darrere, el pas Ecce Filius Tuus, de la confraria de la Casa d'Aragó; seguint-los, el pas del Crist dels Portants de Sant Llorenç, i, després, el pas del Crist de la Sang, dels congregants de la Puríssima Sang. Seguint amb la processó, arriba el pas del Crist de l'Agonia, de la confraria del Crist de l'Agonia i la Mare de Déu del Rocío de la Casa d'Andalusia de Lleida, després, el pas de la Pietat, de la confraria de l'Associació de Veïns de Jaume I el Conqueridor, després, el pas del Descendiment, de la confraria de la Sagrada Família i Sant Cristòfol, seguint-los, el pas del Crist jacent, de l'Associació de Portants del Crist jacent, i, finalment, el pas de la Soledat, de la congregació de la Puríssima Sang.

Organitzadors: La Setmana Santa l'organitzen el Bisbat i les diferents confraries i congregacions. La Venerable Congregació de la Puríssima Sang Puríssima Sang organitza aquest processó.

Web: http://www.paeria.cat/setmanasanta

Municipi: Lleida

Comarca: SEGRIÀ

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya