Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Paraules clau
Paraula clau: Setmana Santa

Funció de la Coronació del Senyor (Reus) Funció de la Coronació del Senyor (Reus)

La Funció de la Coronació del Senyor es celebra a l’interior de l’església de la Puríssima Sang de Reus, temple del qual n’és titular la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist encarregada d’organitzar la Funció de la Coronació de Nostre Senyor. L’acte sacramental es realitza als peus del Sant Crist. La nena que corona i les seves companyes tenen entre vuit i dotze anys i vesteixen vestits blancs. L’església està engalanada per la festa, i les flors blanques segueixen constituint una part essencial de la Funció, simbolitzant la lluminositat de la resurrecció.

Es celebra el Diumenge de Resurrecció.

El Sant Enterrament de Tarragona un dels passos de la Processó

La processó del Sant Enterrament s’emmarca dins els actes de la Setmana Santa tarragonina.És l’únic acte conjunt de totes les associacions religioses tarragonines i recrea la Passió i Mort de Jesucrist. Esdevé una de les manifestacions de religiositat popular més rellevants de la ciutat.

Es celebra el Divendres Sant.

Les Caramelles de Sant Martí de Tous Cantaires de les Caramelles, any 2010

Les Caramelles de Sant Martí de Tous són una tradició festiva molt arrelada a la vila, a més de centenària, ja que es celebren des de finals del s. XIX. La seva importància rau en el fet que els participants, molt nombrosos en proporció al nombre d’habitants de la població, són d’edats molt diverses, afavorint un grup intergeneracional que implica famílies senceres, des dels més menuts, passant pels pares i els avis.

Les Caramelles de Sant Martí de Tous es celebren el diumenge de Pasqua.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya