Els actes gastronòmics de la Festa de Sant Sebastià consisteixen en la celebració de diversos àpats rituals, la base dels quals, tal i com era originàriament, continua essent el pa, el vi, les cols i els corders.
La preparació dels àpats es desenvolupa seguint estrictament la tradició culinària del territori, tant en la composició dels plats, com en la delicada i complicada elaboració de cadascun d'ells. És un acte de participació comunitària que va a càrrec de les dones de la vila (que poden arribar a ser entre quaranta i cinquanta, d'elles una part són amigues i familiars de la priora de l’any), i d'un cuiner i el seu ajudant. En el seu conjunt, els àpats reflecteixen la més pura tradició gastronòmica ribagorçana, basada en plats abundants i consistents i en els recursos naturals del territori, amb presència destacada del corder, elaborats seguint les tradicions més antigues.
Els assistents als diferents àpats, segons marca la tradició, són els confrares de ple dret, és a dir, els caps de casa, anomenats tradicionalment "confrares d'escot" i en alguns casos les autoritats civils i religioses, que presideixen l’àpat juntament amb els priors de la Confraria i alguns convidats. L'excepció és el darrer àpat, el sopar del dia 21, al qual hi assisteixen els priors entrants, els seus familiars, les autoritats, els convidats, els priors sortints i totes les persones que han participat en l’elaboració i servei dels demés àpats. La família dels priors que deixen el càrrec és l’encarregada de servir aquest darrer sopar.
Els àpats estan formats pels plats següents:
Dia 19 de gener
Sopar: sopes de pa amb ou, amanida d'escarola i api, trinxat de col negra amb patata i arengada i nous
Dia 20 de gener
Esmorzar: sopes de pa, girella (embotit que utilitza el corder com a base, fet amb el trinxat de menuts, freixura i parts del cap lligat amb arròs) i potes de corder guisades
Dinar: sopa d'arròs, carn del brou, amanida de ceba, pebrot, ou dur, olives i sardina de llauna, freginat preparat amb sang i fetge condimentat, carn guisada amb pèsols i taronja
Sopar: sopes de pa, amanida d'escarola i api, col-i-flor amb patates i fesols, carn guisada amb carreretes i nous
Dia 21 de gener
Esmorzar: sopes de pa, girella i potes de corder guisades
Dinar: sopa d'arròs, carn del brou, amanida de ceba, pebrot, ou dur, olives i sardina, freginat, carn guisada amb pèsols i taronja
Sopar: sopa de fideus, amanida d'escarola i api, truita de cervells, truita de patata, carn de corder, taronja i nous.
Al final dels àpats no es serveix ni cafè ni licors.