Un dels elements més importants de la Festa són les "Corrides", que és la manera com a Ascó s'anomena a les curses de cavalls, matxos i rucs. Aquestes corrides, durant el segon i el tercer dia, es realitzen al Circuit de Sant Antoni de la Fontxinxella, a les afores del poble, tot i que al IIarg del temps han estat diversos els escenaris on s'han desenvolupat. Hi ha constància que ja des de finals de segle XIX, i fins la dècada dels seixanta, les corrides finalitzaven al capdamunt del carrer dels Clots, però les remodelacions de l’entramat urbà obligaren a traslladar aquestes competicions. Els majorals del trienni 1998-2000 van recuperar les corrides dins del casc urbà del poble i, des de d'aleshores, el quart dia de la festa, les corrides es traslladen al carrer dels Clots que pateix una metamorfosi total, reomplert d'un pam de terra per facilitar que els animals no rellisquin.
El qui dóna la sortida de les corrides ho fa amb una frase feta molt típica d'Ascó: Sant Antoni mos guardo, una forma d'encomanar-se al Patró per evitar que els animals i els genets prenguin mal. Una característica de les corrides és que, en donar-se l’aviada, els músics interpreten un fragment musical propi d'Ascó i exclusiu per aquest acte. Aquest fragment es torna a repetir en el moment en què els animals enfilen la línia d'arribada.
La tradició diu que qui guanya és l’animal i no pas el genet, per la qual cosa, sovint s'emporta el premi l’animal que arriba a la meta, encara que hagi perdut el genet pel camí. Els premis dels guanyadors són prou importants econòmicament però continua premiant-se els tres primers classificats tal com marca la tradició; gall pel primer, gall pel segon -abans era gallina o pollastre- i ceba pel tercer.
Abans, l’últim dia de la Festa, que coincidia amb la diada en honor a Sant Sebastià, es realitzava una segona cursa, l’esprint, de menys distancia però a més velocitat. Encara avui es realitza però el segon dia de corrides.