Productes alimentaris i/o begudes integrades a la festa, i que en alguns casos en formen part com a àpats rituals.
Festes nadalenques, de les que en sobresurt el 25 de desembre dia en que es commemora el naixement de Jesús a Betlem. El dia 26 de desembre és la festivitat de sant Esteve, el 28 de desembre el Dia dels Sants Innocents, el 31 es celebren les revetlles de fi d’any, i el 5 i 6 de gener l’arribada dels Reis Mags.
Persones o entitats responsables d’organitzar una festa o determinats actes. La seva figura pot rebre noms molt diversos segons la tradició local.
Conjunt de persones que desfilen ordenadament i solemnement, amb algun fi públic, i especialment religiós. Les processons són una de les més importants manifestacions del culte en el nostre país, entre les que destaquen les del Corpus i les de Setmana Santa.
Representacions que sense ser pròpiament teatrals, comparteixen algunes de les seves característiques. Tenen lloc en determinades èpoques de l’any i estan relacionades amb commemoracions destacades, vides de sants, etc.
Festa que es celebra les nits que precedeixen certes festes.
Entorn el 17 de gener es celebren les festes de Sant Antoni Abad, protector dels animals, celebracions en les que s’organitzen les cavalcades dels tres tombs, curses, benediccions dels animals a més d’altres actes.
Festa del solstici d'estiu, relacionada amb el foc i l’aigua (24 de juny). Són habituals les revetlles amb coca i les fogueres acompanyades de petards i coets.
Conjunt de persones, colles, grups o altres elements que participen en una cercavila o processó.
La Setmana Santa s’inicia amb el Divendres de Dolors i fineix amb el tridu pasqual. Aplega un gran número de celebracions teatrals i processionals, mostra de la religiositat popular generada a partir del segle XVI, i conté nombrosos elements característics: els armats, la dansa de la mort, els misteris vivents, etc. La Pasqua, a continuació, ens porta aplecs i romeries, cants de caramelles, etc.