Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Paraules clau
Paraula clau: Gastronomia

Festivitat de Sant Sebastià del Pont de Suert Arribada de la processó. Festivitat de Sant Sebastià, 20 de gener de 2010

La Festa de Sant Sebastià del Pont de Suert té el seu origen en la institució de la Confraria de Sant Sebastià d'aquest municipi l’any 1586. El "Llibre Vell" (1730) de la Confraria recull el text fundacional i els estatuts de l’entitat on s'estableix la celebració anual de la Festa de Sant Sebastià i es fixen els diferents actes de què consta la festa, tant religiosos com civils.

Es celebra principalment els dies 19, 20 (festivitat del Sant) i 21 de gener.

Els àpats rituals Els àpats rituals

Els actes gastronòmics de la Festa de Sant Sebastià consisteixen en la celebració de diversos àpats rituals, la base dels quals, tal i com era originàriament, continua essent el pa, el vi, les cols i els corders.

Aplec del Caragol de Lleida Els caragols vius. Aplec 2003. Foto cedida per la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida

L’aplec reuneix milers de persones al voltant de la taula per degustar els plats més tradicionals de la cuina lleidatana, entre els quals els cargols en són els principals protagonistes. Tot plegat és completat amb nombrosos actes paral•lels.

Diumenges propers a l’11 de maig.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya