Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya / Festes i elements festius inscrits al Catàleg

Festes i elements festius inscrits al Catàleg

El decret 389/2006, de 17 d’octubre, va ordenar la creació del Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya per a inscriure-hi les festes, manifestacions i celebracions comunitàries, així com els elements festius amb vigència arreu de Catalunya, amb l’objectiu de preservar, difondre i protegir el nostre patrimoni festiu.

És important mencionar que la catalogació i el reconeixement d’aquest conjunt de festes ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’ajuntaments, entitats i dels membres del Consell de la Cultura Popular i Tradicional.

Les festes i elements festius declarats en alguna de les categories de reconeixement especial previstes al Decret 389/2006, de 17 d'octubre, del patrimoni festiu de Catalunya, pel fet de ser festes o elements festius declarat, tindran més puntuació per presentar-se a la línia de subvencions d'activitats, tal i com preveu l'art. 17.2 del Decret "b) Ha d'atendre, amb caràcter preferent i d'acord amb les disponibilitats pressupostàries, les sol·licituds de subvenció per al manteniment i conservació de les festes i dels elements declarats".

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya