Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5

Festes de maig

Conjunt de tradicions i celebracions on algun element vegetal com l’arbre o la terra pren tot el protagonisme, i se li rendeix culte com s’ha fet des de molt antic.

La Plantada de l'Arbre de Maig de Folgueroles La Plantada de l'Arbre de Maig de Folgueroles

Festa de l’Arbre de Maig, és una iniciativa promoguda a partir de l’any 1986 per tal de recordar i fomentar el valor simbòlic de l’arbre. Els Amics de Verdaguer, amb l’objectiu de recordar i fomentar l’obra del mossèn Cinto Verdaguer, plantejaren la necessitat de trobar un element natural que marqués el principi i la fi de la Festa.

Quinze dies al maig.

Imatge extreta de la web visitpalafrugell.cat Festes de primavera de Palafrugell. Carrusel de la Costa Brava

Les Festes de Primavera de Palafrugell són la continuació pràcticament ininterrompuda del Carnaval. En acabar la guerra civil, les festes de Carnaval es van prohibir, i durant el franquisme, moltes poblacions van anar celebrant festes que recordaven els antics carnavals però sense fer referència directa al nom per tal d’eludir possibles prohibicions.

Es celebra per la segona Pasqua.

Exposició de Roses, 2015. Foto Jaume Garcia Urpí Exposició de Roses de Sant Feliu de Llobregat

L'Exposició de Roses de Sant Feliu neix l'any 1928 i està estretament vinculada a la figura del roserista Pere Dot. La primera mostra té lloc a l'Ateneu on s'exposen 55 de les seves varietats amb la intenció de donar-les a conèixer als habitants de Sant Feliu.

Es celebra cada segon cap de setmana de maig, englobada dins de les Festes de Primavera.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya