Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Paraules clau
Paraula clau: Setmana Santa

El Via Crucis vivent de Sant Hilari Sacalm Via Crucis vivent de Sant Hilari Sacalm

El Via Crucis vivent és una manifestació de religiositat popular que adapta, de manera singular, la dramatització de la passió i mort de Jesús i l’expressió de fervor i participació popular de les tradicionals processons de Setmana Santa.

Se celebra el Divendres Sant.

La Processó i Dansa de la Mort de Verges La Processó i Dansa de la Mort de Verges

La Passió amb el text més antic que es representa a Catalunya que comença a la plaça i segueix amb la processó i representació dels diversos quadres pels carrers, entre ells la singular Dansa de la Mort.

Se celebra únicament la nit del Dijous Sant.

El Divendres Sant de la Selva del Camp Via Crucis del matí amb el Sant Crist

El Divendres Sant de la Selva del Camp consta del Via Crucis al Calvari, la professó del matí i la Professó del Sant Enterrament a la nit. Si bé cada professó té la seva pecularietat, totes s’ordenen de manera semblant, sota la responsabilitat dels andadors, segons consta en els llibres de la Confraria de la Sang.

Es celebra el Divendres Sant.

Les Tres Gràcies de Reus Les Tres Gràcies de Reus

Les Tres Gràcies de Reus inclouen les professons del migdia del Divendres Sant: la de l'Agonia i la de tornada o de les Tres, totes organitzades per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, així com la funció de l’Agonia o de les Set Paraules que es fa entremig a la Prioral de Sant Pere i l’Acte final de les Tres Gràcies que té lloc just abans que la imatge entri de nou a l’església de la Sang.

Divendres Sant al migdia.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya