Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Festes i elements festius catalogats o declarats / Festes d'oficis i tradicions

Festes d'oficis i tradicions

Festes que giren entorn un ofici o una tradició.

Un pas complicat passat el torrent de Vallcarca. Diada dels Raiers 1988. Foto de l'Àngel Portet i Boixareu cedida per l'Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa Festa dels Raiers a La Pobla de Segur i el Pont de Claverol

El dissabte es munten els rais riu amunt seguint les tècniques antigues. El diumenge els rais baixen pel riu fins arribar a la Pobla de Segur. Aquest mateix dia coincideix la diada del raiers amb la Trobada de Música Tradicional al Pallars.

Primer cap de setmana de juliol.

Festa de la Sal, 2013. Foto cedida pel Museu de l'Anxova i de la Sal Festa de la Sal a l'Escala

La Festa de la Sal de l’Escala es va començar a celebrar l’any 1997, amb motiu del III Centenari de l’Alfolí de la Sal. L’objectiu de la celebració era rememorar els orígens pescadors i saladors del poble d’una manera lúdica i participativa.
L’organització va a càrrec d’una comissió formada per representants del Museu de l’Anxova i de la Sal, de l’Arxiu Històric, del Centre d’Estudis Escalencs i de l’Ajuntament.

Es celebra el tercer dissabte de setembre.

Festa del Riu de Móra d'Ebre Festa del Riu de Móra d'Ebre

Els orígens de la Festa del Riu de Móra d’Ebre estan relacionats amb els oficis del riu (llaguter, sirgador, etc.). La celebració, des dels seus inicis, ha estat inclosa dins la Festa Major de Móra d’Ebre.
La referència documental més antiga de les regates al riu és una crònica publicada a La Vanguardia el 7 de setembre de 1901, on s’explica que “Hubo carreres y regatas, bailes públicos y particulares, reinando la más franca cordialidad”.

Es celebra l'últim dissabte d'agost a la tarda als molls davant del riu Ebre i façana fluvial.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya