Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Carnaval (Montblanc)

Carnaval (Montblanc)

Actes a destacar

- La Xeringa. La Xeringa és el nom que es dóna a l'acte tradicional que es desenvolupa any rere any a la Plaça Major, consistent en una mena de guerra d'aigua a l'antiga en que tothom que passa per la Plaça Major és mullat. El nom de "La Xeringa" ve de que antigament els xeringadors (els participants en la xeringa) utilitzaven unes grosses xeringues fetes especialment per llançar aigua. Encara es conserva alguna xeringa, museïtzada o en ús com una de la Comissió de Festes, però "les xeringues" van ser rellevades per màquines sulfatadores i altres estris per llançar aigua.

Elements d'interès

Les festes comencen el divendres amb les rues infantils de disfresses dels col·legis i de la llar d'infants. Però el detonant del Carnaval és l'arribada del Carnestoltes i les corresponents cerimònies de benvinguda a la plaça Major.

El dissabte de carnaval, al migdia, a la plaça Major hi ha la típica xeringa.

A la tarda es fa la rua, una de les més lluïdes de la comarca, amb el concurs de carrosses i comparses, rua que acaba a la plaça Major on es fa una gran batalla de confeti.

La festa acaba el dimarts amb l'enterrament i la vetlla de sa majestat Carnestoltes, durant el qual es fa la lectura del Testament del Carnestoltes en que es fa mofa de tot i de tothom. L'acte finalitza amb el lliurament dels premis de la rua, la crema de Sa Majestat i amb un tiberi ofert per l'Ajuntament.

Organitzadors: Comissió de Festes.

Web: http://www.montblanc.cat/

Municipi: Montblanc

Comarca: CONCA DE BARBERÀ

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya