Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Caramelles (Sant Vicenç de Castellet) , Pasqua

Caramelles (Sant Vicenç de Castellet) , Pasqua

Descripció: El dissabte de Pasqua a la tarda i diumenge de Pasqua al matí, surten pels carrers de Sant Vicenç, l'Associació Musical Castellet - Coral Infantil Nou Horitzó amb les seves adaptacions musicals i les seves danses tradicionals, acompanyats del típic Carro de Boix, per tal de poder viure, nens i grans, les tradicionals caramelles. El diumenge s'incorporen a la Festa, pels carrers del poble, l'Esbart Dansaire Santvicentí, amb les seves danses populars. Al migdia es poden veure al centre de la població les dues colles cantant i ballant pel centre de la població per celebrar la Pasqua i l'arribada de la primavera.

El 1974 es va crear la Coral Infantil Nou Horitzó, de l'Associació Musical Castellet que des de llavors, ininterrompudament, han portat les cançons, els balls, els boixos, el carruatge, les paneres.... i la tradició de les caramelles per tots els carres de Sant Vicenç de Castellet. La coral infantil, formada per nens i joves, surten cada dissabte i diumenge de Pasqua ballant diferents balls tradicionals catalans, però sobretot el tradicional ball de bastons interpretat des de fa més 40 anys. Destaquen les caramelles per l'espectacular carro guarnit amb boix que porta els instruments que acompanyaran les diferents cançons de les caramelles. Cada any es tria alguna cançó de moda o algun Standard i s'adapta amb lletra d'actualitat santvicentina, que fa atreure i fa que sigui l'expectació de cada any.

Orígens: Les caramelles de Sant Vicenç de Castellet tenen el seu origen cap al 1888 en relació a la fundació de la Societat Coral l'Estrella, quan una colla de joves van començar a portar les músiques i els cants de Clavé, pels carrers de la població, començant els assajos al cafè Miralles. A partir de llavors els homes de la Societat Coral l'Estrella van anar sortint per celebrar la Pasqua de Resurrecció.

Organitzadors: Associació Musical Castellet, Esbart Dansaire Castellet i Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

Web: http://www.svc.cat/ca/activitats/caramelles-a-sant-vicenc-de-castellet-el-cap-de-setmana-de-pasqua-1076.html

Data: Dissabte i Diumenge de Pasqua

Municipi: Sant Vicenç de Castellet

Comarca: BAGES

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya