Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Flix) , Caramelles el Diumenge de Pasqua

Setmana Santa (Flix) , Caramelles el Diumenge de Pasqua

Actes a destacar

L’alegria de l’arribada de la Pasqua i la primavera ve expressada per la cantada de caramelles, unes composicions tradicionals de to alegre i humorístic, entre les quals destaca la popular Ous, pollastres. A mitja tarda del Dissabte de Glòria, els caramellaires, abillats amb roba tradicional (camisa blanca, pantalons foscos, barretina i faixa), inicien la seua actuació per carrers i places de la població. Al mateix temps que van interpretant les seues cançons, amb una cistella guarnida van recollint els donatius (en diner o en espècie) que els veïns i veïnes els van obsequiant i que ells insistentment demanen a través de les lletres de les caramelles. Un cop acabat el recorregut, els caramellaires participen en un sopar, on també hi acudeixen llurs familiars i acompanyants.

El mateix dia, a la nit, té lloc a l’església una altra celebració religiosa important, de la qual una de les parts més emblemàtiques és la benedicció de l’aigua, aigua beneïda que restarà per a ús del temple al llarg de l’any.

Elements d'interès

La Setmana Santa de Flix conserva un reguitzell d'activitats tradicionals que la particularitzen en relació a altres poblacions, entre aquestes tenim la processó del Via Crucis, popularment coneguda com les Creus -Divendres Sant al matí-, la processó del Sant Enterrament -Divendres a la nit-, la Cantada de Caramelles -Diumenge de Pasqua-, la processó de l'encontre i el dia de l'Ermita Dilluns de Pasqua-.

Organitzadors: Orfeó de Flix

Web: http://www.flix.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=116&Itemid=79

Municipi: Flix

Comarca: RIBERA D'EBRE

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya