Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Flix)

Setmana Santa (Flix)

Actes a destacar

El punt més important d'aquesta processó té lloc a la plaça Major, al bell mig del poble i a prop de l'Església. La processó l'encapçala el mossèn que porta la Custòdia sota pali, a continuació la imatge de la Mare de Déu dels Dolors seguida de les esclaves dels Dolors -dones d'aquesta confraria-, tot seguit les tres banderes.

Arribats a la plaça es fa el tradicional acatament de banderes -es baixen tres cops davant la Custòrida. Tot seguit apareix la Samaritana amb els armats.

La Samaritana té un paper cabdal dins la processó. Va habillada de forma particular, com si fos a l'època de Jesús i porta un càntir. Es sitúa davant de la Custòdia i recita "els delmes", uns versos força llargs que tenen la particularitat d'estar escrits en castellà. Acabat el text la Samaritana trenca el càntir contra el terra simbolitzant el trencament amb el seu passat tèrbol.

Elements d'interès

La processó amb la Custòdia sota pali, la imatge de la Mare de Déu dels Dolors seguida de les tres banderes, els armats i la representació de la Samaritana amb la recitació dels "delmes".

Organitzadors: Parròquia

Web: http://www.flix.cat/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=42&Itemid=79

Municipi: Flix

Comarca: RIBERA D'EBRE

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya