Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Lleida)

Setmana Santa (Lleida)

Actes a destacar

Les processons, constitueixen uns dels actes més populars i concorreguts de la setmana santa Lleidatana, que comença amb el Pregó el diumenge abans de Rams, que inclou el pregó pròpiament dit i la representació de la Moixiganga per part de l’Esbart Dansaire Sícoris; la Processó dels Dolors el Diumenge de Rams, organitzada per la Congregació dels Dolors; la Processó del Silenci, el Dijous Sant, més recent, organitzada per la Confraria del Crist de l'Agonia; i la Processó del Divendres Sant, que organitza la Congregació de la Sang, a banda de les diferents celebracions litúrgiques celebrades a les parròquies i algunes representacions de passions durant aquests dies i processons que agafen força com la Processó de les Palmes al Barri de Pardinyes amb el pas de la Somereta.

Elements d'interès

Lleida té dos grups d'armats, "els de la Sang" i "els dels Dolors", que petanyen, com el seu nom indica, a cada una de les due congregacions de la setmana santa lleidatana. Els Armats dels Dolors (1853 ) surten a la processó del diumenge de rams, a la processó dels Dolors. Els Armats de la Sang (1753), surten a la Processó de l'Enterament, el divendres sant. Ambdos grups, abans de sortir a la processó, a mitja tarda, surten pels carrers per on després passarà la processó, fent un seguit d'evolucions i cadenes, al ritme, entre d'altres, de la cançò "tu que t'has menjat la truita",típca dels armats lleidatans.

Des de meitats del S.XX , els armats de Lleida, reparteixn caramels al seu pas per la processó.

Organitzadors: La Setmana Santa l'oranitzen el Bisbat i les difeents confraries i congregacions. En el cas dels Armats són la Real i Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida i la Venerable Congregació de la Puríssima Sang

Web: http://www.paeria.cat/setmanasanta

Municipi: Lleida

Comarca: SEGRIÀ

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya