Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Móra la Nova) , Divendres Sant

Setmana Santa (Móra la Nova) , Divendres Sant

Actes a destacar

La processó del Sant Enterrament, de Divendres Sant, la conformen 3 passos: el "Nazareno", que el duen els joves que s'han de confirmar aquell any; la Verge dels Dolors, portada per dones i acompanyada per les "Doloroses": dones del poble que volen acompanyar el pas de la Verge i algunes de les quals es vesteixen amb mantellina; i el pas del Sant Crist de l'Agonia, que pertany a la confraria que porta el mateix nom i que o bé els confrares o bé voluntaris del poble són els qui duen el pas, que és el de més envergadura.

La processó segueix un recorregut pels carrers del poble al llarg dels quals (des de fa relativament pocs anys) els veïns que ho volen pengen el pendó del Sant Crist. El que és costum és que els veïns encenguin els llums dels balcons o bé hi posin fanals per il·luminar el pas de la processó pels carrers.

Acompanyant la processó hi ha la Banda de Cornetes i Tambors de Móra la Nova, així com els tambors de la Confraria del Sant Crist de l'Agonia. A la processó hi participen veïns del poble, alguns dels quals van vestits amb una vesta i amb la cara tapada amb motiu d'alguna promesa. Clouen la processó les banderes del Col·lectiu de Dones de Móra la Nova, la bandera de la Confraria del Sant Crist de l'Agonia i la bandera del "Nazareno".

Elements d'interès

A banda dels oficis de Setmana Santa a l'església parroquial, entre els quals el Via Crucis, val la pena esmentar la processó del Sant Enterrament, de Divendres Sant.

Organitzadors: Parròquia de Ntra. Sra. del Remei i Confraria del Sant Crist de l'Agonia

Municipi: Móra la Nova

Comarca: RIBERA D'EBRE

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya