Nois ballant Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3 Imatge 4 Imatge 5
Inici / Setmana Santa (Flix) , Processó del Sant Enterrament

Setmana Santa (Flix) , Processó del Sant Enterrament

Actes a destacar

A la tarda es fa la funció religiosa de la Passió i Mort de Crist. Un moment culminant és el del descobriment de la Creu, la qual posteriorment rebrà l’adoració dels assistents a la cerimònia. Els cants de l’Orfeó de Flix acompanyen part d’aquesta funció religiosa, entre ells el tradicional Crux fidelis.

A la nit té lloc la processó del Sant Enterrament. Novament els membres de la Confraria dels Armats encapçalen la processó, i un petit destacament farà d’escorta del Sant Sepulcre. Encara que no sempre, també hi participen en aquesta processó penitents, persones que han realitzat alguna prometença, les quals totalment cobertes per no mostrar la seua identitat, caminen descalces al llarg de tot el recorregut, de vegades portant una creu, una atxa, cadenes, etc. Una activa participació tenen els membres de les confraries del Sant Sepulcre, la Mare de Déu dels Dolors i la Pietat, abillats de vestes, que donen solemnitat a la processó, i acompanyen les respectives imatges (a més del Crist Crucificat els primers). Les figurants representant la Verònica, la Magdalena i la Mare de Déu dels Dolors també participen al Sant Enterrament. Així mateix un grup de cantors va entonant les peces Miserere i In Exitu. Una banda de música interpretant una marxa fúnebre tanca el seguici. Al llarg de tot el recorregut, les persones que acompanyen la processó, moltes d’elles portant un ciri, s’ubiquen a banda i banda de carrer. Un cop retornats a l’església, es clou amb el sermó de la soledat.

Ordre processional: 1.Armats i Samaritana 2.Creu Processional

3.Penitents 4.La Verònica 5.SANT CRIST 6.Grup de cantaires 7.Pendó de la Pietat 8.LA PIETAT 9.La Magdalena 10.Pendó del Sant Sepulcre 11.SANT SEPULCRE 12.Clergat i autoritats 13.Pendó dels Dolors 14.La Mare de Deu dels Dolors 15.MARE DE DÉU DELS DOLORS 16.Les 7 esclaves 17.Banda de música.

Elements d'interès

La Setmana Santa de Flix conserva un reguitzell d'activitats tradicionals que la particularitzen en relació a altres poblacions, entre aquestes tenim la processó del Via Crucis, popularment coneguda com les Creus -Divendres Sant al matí-, la processó del Sant Enterrament -Divendres a la nit-, la Cantada de Caramelles -Diumenge de Pasqua-, la processó de l'encontre i el dia de l'Ermita Dilluns de Pasqua-.

Organitzadors: Parròquia i Confraries d'Armats

Web: http://www.flix.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=115&Itemid=79

Municipi: Flix

Comarca: RIBERA D'EBRE

Paraules clau
Cercador
  Cerca avançada
Destaquem
Continguts relacionats

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya